הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים זו בעיה נפוצה, כואבת ומוכרת להורים רבים. זוהי הפרעה נוירולוגית התפתחותית. יש חשיבות לאבחון וטיפול בגיל מוקדם יכול לסייע לילד להתמודד עם התסמינים גם בגיל מבוגר יותר.
ההפרעות מתבטאות בחוסר תשומת לב, קשיים בלימודים, הסחת דעת מגירויים, חוסר יכולת להתרכז, היפראקטיביות ואימפולסיביות.
טיפולים להפרעות קשב וריכוז.
· פעילות גופנית. יוצרת אדרנלין בגוף המאפשר יותר ריכוז ותכנון במשימות, שיפור במצב הרוח ובזיכרון. פעילות מועילה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז היא שיעורי שחייה לילדים.
· טיפול תרופתי. הטיפול התרופתי הידוע הוא מתן ריטלין. התרופה משפיעה על המוח ומאפשרת לילד לפעול בסביבה רגועה יותר.
· פיתוח מיומנויות למידה. ילדים עם הפרעות קשב וריכוז חווים קשיים וכישלונות בבית הספר. באמצעות תרגול מיומנויות למידה מותאמות אישית, יוכלו הילדים להתמודד עם שיעורי בית ומבחנים.
· טיפולים פסיכולוגיים והתנהגותיים. הטיפולים נועדו לסייע לילדים להתמודד עם סביבת בית הספר, להקל על החרדות ולאפשר לילדים להשתלב חברתית.
להפרעות קשב וריכוז דרגות שונות וחשוב להתייעץ עם בעלי מומחיות בתחום כדי למצוא את שילוב הטיפול המתאים ביותר לילדיכם.
איך יעזרו שיעורי שחייה לילדים לטיפול בהפרעות קשב וריכוז?
אנו חיים בעולם שבו המודעות לאורח חיים בריא משולב בספורט, הולכת וגוברת. ילדים עם הפרעת קשב וריכוז ייהנו מהיתרונות השחייה, יקבלו את הערכת הסביבה ויתמודדו פחות עם דעות מוקדמות הקשורות לטיפולים אחרים.
נמנה מספר יתרונות לשיעורי שחייה לילדים :
1. השפעה מרגיעה. ילדים עם הפרעות קשב וריכוז אינם נחים לרגע, הם קופצים ורצים, בלי סבלנות ורוגע. כניסה למי הבריכה גורמת להם לתחושת נינוחות. כל תנועה שעושים במים הופכת לאיטית והמים מפיגים מתח ונותנים תחושה נעימה ומלטפת.
2. חיזוק השרירים והשלד בגוף. השחייה מחזקת את השרירים ומאריכה אותם. שרירי הריאות וחגורת הכתפיים מתחזקים, וכל תנועת הגוף הופכת לגמישה וקלה יותר.
3. קואורדינציה. לימוד סגנונות השחייה השונים יכולים לשפר אצל ילדים את הקואורדינציה. הילדים לומדים לאט ובשלבים את תנועות השחייה עד להצלחה בשחייה רצופה ובתנועות מתואמות. שיפור הקואורדינציה יסייע לילדים לשפר הישגיהם והם יהיו מסוגלים להתרכז טוב יותר גם במשימות מחוץ לבריכה
4. נשימה ככלי להיכנס לריכוז. בשיעורי שחייה ילמדו הילדים לנשום נכון. השאיפות והנשיפות הקצובות, התואמות לתנועות הרגליים והידיים מסייעות לשחות למרחקים ארוכים. הריכוז בנשימות במהלך השחייה מעלה את כמות החמצן במוח והיכולת להתרכז עולה.
5. שיפור הביטחון העצמי. רכישת מיומנויות שחיה והיכולת של הילדים לקפוץ למים ולבצע את תנועות השחייה ברצף גורמת לילדים לתחושת בטחון עצמי גבוהה. האדרנלין המופרש במוח בעת השחייה מרומם את מצב הרוח והביטחון העצמי.
לסיכום, שיעורי שחייה לילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז הוא אחד הטיפולים אשר לא כולל תרופות או תהליך של טיפול פסיכולוגי. השחייה מרעננת, מחזקת את השרירים ואת הנשימה ולאורך זמן מועילה לילדים ומשפרת את הריכוז והקשב שלהם.