חינוך משותף זה המפתח ליצירת חברה ערכית

דף הבית > חינוך חברתי >  חינוך משותף זה המפתח ליצירת חברה ערכית
 
 

כאשר מדובר על דור העתיד, ישנה דאגה רבה לגבי ההתפלגות הנוצרת עקב הדת. פערים חברתיים נוצרים בכל יום אך ורק מפני חוסר ידע אשר מועבר לדור הצעיר בשילוב הבדלה על ידי מוסדות שמכירים רק בצד אחד – החילוני או הדתי.

במאה הנוכחית אנו עדים לשינויים קיצוניים וקצב התקדמות טכנולוגי שמשפיע ישירות על ילדים ונערים בכל העולם. בארץ ישראל ניתן לראות את המרחק האידיאולוגי הרב בין האוכלוסייה החילונית לזאת הדתית ואף על פי כן בתור עם יהודי ישנו הצורך לשמור על הזהות היהודית-ציונית שלנו ולכן חינוך משותף אשר יוצר אינטריגות חיוביות ושיח קולח בין שני הצדדים הוא הפתרון האידיאלי. כתוצאה מכך ניתן לראות הבנה, קבלה ואף רצון להכיר עולם חדש.

המשמעות של חינוך משותף

כחברה ישראלית-יהודית מסוימת קשה לנו לקבל אנשים בעלי דעות אחרות משלנו, סדר עקרונות שונה וערכים עליהם כל אדם באשר הוא גדל ואימץ. הדבר היחידי שקושר את קיבוץ הגלויות המגוון זה לצד זה הינה העובדה שכולנו בעלי זהות יהודית. חינוך משותף חושף ילדים מגיל צעיר מאוד שניתן להכיר עולם חדש ואחר ובכל זאת לשמור על הזהות האישית שלנו, וששיתוף פעולה באופן כזה מפתח ומבגר את החשיבה ומידת הסובלנות אשר טמונה בכל אחד מאיתנו. על ידי שיטות חינוך אשר מתחילות מהגנים ומתפתחות לבתי ספר, אנו מסוגלים להגיע להכרה עמוקה יותר בכל הנוגע לדת, ציונות ודרך ארץ ישראלית.

כיצד יוצרים תכניות לימוד משותפות

יצירת תכנים איכותיים והעשרת המורים בכלים הדרושים תשפיע ישירות על המסגרות המשותפות וכמו כל דבר שדורש זמן ובסיס כן ואמיתי, שילוב התכניות הללו מגיל צעיר ככל האפשר תגרום להשפעה קולקטיבית ובממדים הגדולים ביותר. ישנם מספר דברים שרצוי להשקיע בהם את מירב המשאבים בכדי להבטיח עתיד טוב יותר:

1.     מתן מידע ורקע עבור הגננות והמורות - כבעלי ההשפעה הגדולה ביותר, על הגננות והמורות לקבל ולצבור ידע בנושא ככל האפשר - קורסים, ימי פעילויות ויצירת דיאלוג יגרמו להעברת המידע באופן המדויק ביותר.

2.     התאמת הנושאים לעקרונות החינוך המשותף - המידע אשר מועבר בעת שותפות במסגרת חינוך משולב שכזה מוכרח להיות רלוונטי ולגעת בכל קשת הזהות היהודית-ציונית.

3.     יצירת תכנים המותאמים לקבוצות הזהות השונות – אין רצון לכפות זהות מסוימת על הדור הצעיר ולכן יש לבצע התאמה של נושאי השיחה ואופן הפעילות לפי רמת החיבור של כל אדם לזהותו היהודית-ציונית.

חינוך משותף הינו תהליך מבורך ועל ידי העצמת התחום אנו מסוגלים ליצור חברה ערכית ומוסרית עבור הדור הבא. ישנם מוסדות רבים אשר מעבירים תכניות מסוג זה ומסגרות רבות אשר פועלות ללא מטרת רווח ואך ורק בכדי לשפר את עתיד ילדינו. נסו לגשת לנושא בראש פתוח ולא להישען על דעות קדומות ותוכלו גם אתם בעצמכם לגלות עולם מרתק שיכול להביא לשינוי אמיתי.