מימד פדגוגי
הגישה ההומניסטית מאמינה שכולם שווים. אנו מחנכים את התלמידים שאדם שוחר תרבות הוא אדם שהינו קודם כל אדם מוסרי ולאחר מכן צרכן תרבות איכותי. בבית הספר עוסקים מדי יום באקלים החברתי לאור הגישה המתייחסת אל כלל באי בית הספר כשווים. גישה המשפיעה באופן חיובי על האקלים הבית ספרי. התוכנית מוטעמת בתוכניות העבודה במקצועות השונים. נושאי לימוד חדשים בתחום האומנויות כמו מחזאות או יוצרים אומניים. קשה להפריד את הייחודיות מליבה הבית ספרית כי היא משולבת בה.
מימד קהילתי
אנו עובדים בצמידות למכון לחינוך מתקדם בסמינר הקיבוצים. ההורים חלק בלתי נפרד מפיתוח הייחודיות הבית ספרית ומשולבים בתוכנית הלימודים הבית ספרית הנגזרת מהתוכנית הייחודית. משתפים פעולה עם מוזיאון נתניה בנושא תוכנית אוצרות, יוצרים ופועלים יחד עם היכל התרבות העירוני, וכמובן משתפים פעולה עם בית יד לבנים, וגופים עירוניים נוספים.
מימד ארגוני
כחלק מהפלטפורמה הבית ספריית ניתן לציין שלוש מסגרות: הבניית קבוצת מורים מובילי תרבות, פיתוח קבוצת תלמידים מובלי תרבות וקבוצת הורים מובילי תרבות.
במערכת השעות אנו יוצרים למידה רב גילאית במסגרות רבות ושילוב בין שני תחומי דעת כמו תאטרון ועברית, אומנות ותרבות ישראל, מדעים ועברית.
מימד הון אנושי
השתלמות של צוות המורים מידי שנה על ידי המכון לחינוך מתקדם. תוכנית לחניכת מורים חדשים מידי שנה. שילוב סטודנטים ממכללת לוינסקי. כל צוות המורים והעובדים הוא הון אנושי אחד, המזמן למידה שונה.