מימד פדגוגי
על פי עקרונות החינוך האנתרופוסופי והתאם ללמידה המתרחבת תלמידינו נחשפים למגוון תחומי לימוד שונים : נגינה, תפירה, סריגה, חקלאות, תיאטרון, מחול , אפיה וזאת בתוספת ללימודי החובה. הלמידה מתקיימת בצורה חוויתית ובשילוב אומנויות ופעילויות גופניות כגון שעת הבוקר אשר במהלכה מתרגלים התלמידים את הנלמד באמצאות פעילויות גופניות. .
מימד קהילתי
קהילת בית החינוך - ילדים, הורים והצוות החינוכי, תתנהל יחד, בשיתוף פעולה, מתוך גאווה ותחושת שייכות. זאת על מנת לתמוך בעשייה החינוכית תוך מתן תשומת לב ליחיד ולקבוצה. הקהילה תתנהל על פי קוד תרבותי שהיא עצמה קבעה: עיסוק בשאלת שינוי דימוי הקהילה. הכרות הצוות את אנשי הקהילה וסביבת מגוריהם ישיבות צוות, ביקורי בית, סיור בשכונה. קביעת קוד שיחה יחד עם נציגי ההורים בבית הספר קביעה והפצה של תקנון ההולם את חזון בית הספר בניית מערכת תקשורת מתקדמת עם הורי הקהילה (הפצת הודעות דרך המייל) יציאה של התלמידים והצוות החינוכי אל מחוץ לכתלי בית הספר על מנת להתנדב ולתרום. קביעת ימי שיא קהילתיים, התומכים במטרות החינוכיות ובצרכי הקהילה(חנוכה ושבועות)
בניית מערך התנדבות של הורי הקהילה בתוך בית הספר. הקמה והפצה של ידיעון בית ספרי.
מימד ארגוני
התאמת לוח השעות ושינוי לוח הצלצולים, מחנכות מלמדות בשעתיים הראשונות בכיתות האם. מסלול הבוקר עם המחנכות בכיתות ובחצרות. בחירת תוכניות קר"ב בהתאם לייחודיות. התאמת מערכת השעות להדרכות, ישיבות צוות, לימודי עמיתים, ביקורי בית. הקצאת שעות וזמן שיאפשרו את כל הנ"ל
מימד הון אנושי
בנית צוות של אנשי חינוך מסורים, הרואים בעבודתם בראש ובראשונה את החינוך כשליחות. אנו מבינים כי כל אדם בבית הספר, הבא במגע עם הילדים, שייך לצוות החינוכי. על הצוות החינוכי לעבוד יחד מתוך אחריות ותמיכה הדדית. בית החינוך מתחייב לדאוג לפיתוח הצוות מבחינה מקצועית, נפשית ורוחנית, זאת על מנת שכל אחד מאנשי הצוות יוכל להגשים את עצמו בבית החינוך.